keskiviikko 12. marraskuuta 2014

MINNE MINÄ MENISIN?

Moroo! Oon aina tykännyt matkustaa ja nähdä uusia paikkoja, joten ajattelin koota tälläsen "minne minä menisin?" -postauksen. Yks mun unelmista on, että voisin käydä jokaisessa maanosassa ainakin kerran lukuunottamatta Etelämannerta. Tai miksei kävis sit samalla moikkaamassa niitä pingviinejä:D Valitsin jokaisesta maanosasta yhden suosikki kaupungin, johon oon vielä menossa tässä elämässä.

Eurooppa - Lontoo

Lontoo kiehtoo mua ihan hirveesti jostain syystä. Se kulttuuri, nähtävyydet ja puhetyyli on aina kiinnostanu mua ja siksi se on mun ihan ykköstoive. Jos joskus ulkomaille muutan, niin Lontoo on mun harkintalistan top3:ssa.
Pohjois-Amerikka - New York

Toinen suosikkikaupunki on New York ja siellä oon halunnut käydä ihan pienestä asti. Olis todella mahtavaa kokee sellanen suurkaupungin vilinä, nähdä pilvenpiirtäjiä ja tutustua sen monipuoliseen kulttuuriin.
Aasia - Tokio

Tässä lähiaikona mua on alkanut hirveesti kiinnostaa japanilainen kulttuuri ja elämäntapa. Siellä on niin erilaista kuin täälä Suomessa.  Ihmisiä on paljon enemmän ja he kohtelevat toisiaan eri tavalla, ruokakulttuuri on aivan erilainen, historia, nykypäivän viihdekulttuuri, jne... ois kiva nähdä edes pieni osa tuosta ihan omanlaisestaan elämäntyylistä.

Yoyogi park blossom by photoeverywhere.co.uk

shibuya crossroads by photoeverywhere.co.uk


Australia - Sydney

Kengurut, koalat, emut, vesinokkaeläimet, dingot, pussihukat mitä näitä nyt on. Hassua, että näitä eläimiä löytyy vaan yhdeltä saarelta ja mun mielestä niitäkin olis kiva mennä kurkkaan. Tietenki myös oopperatalo olis näkemisen arvoinen kohde.
Etelä-Amerikka - Rio de Janeiro

Brasiliassa on niin värikästä ja kaunista ja olis mahtavaa päästä kattomaan tuota Kristus patsasta, joka sijaitsee siellä vuorilla. Olis myös kiva käydä kunnon jalkapallopelissä ja kokee se ihmismäärä ja huuma, jonka jalkapallo siellä saa aikaan. Haluiaisin myös osallistua sambakarnevaaleihin, jotka järjestetään siellä joka vuosi.
Afrikka - Mombasa

Yks mun suurimmista unelmista on päästä sellaselle safari-ajelulle Afrikassa ja nähdä erilaisia villieläimiä, kuten leijonia, seeproja, norsuja... niitä riittää. Oon tehnyt vähän tutkimustyötä ja luin, että Keniassa Mombasan läheisyydessä on kansallispuistoja, joissa näitä safareita järjestetään. Sinne mun on joskus pakko päästä!
- Jerry

Onko teillä jotain matkakohdetta, jonne todella haluaisitte mennä?:)

(kuvat pixbay.com ja photoeverywhere.co.uk)

3 kommenttia:

  1. Heippa! Olisi kiva jos kävisit tutustumassa jalkapalloaiheiseen blogiini!:) Jos jalkapallo kiinnostaa yhtään niin käy katsomassa!:)

    http://maaliakohti.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Jerry hei jos lontoosee meet.. ni se ei yhteen kertaan jää ! Rakastuin siihen paikkaan ihan hulluna silloin 2010 kun kävin siä ja pakkonpäästä uudestaa milloi vaa ja kuinka pitkäks aikaa vaa (: Pakko sanoo et PARASTA♡ (emmä kyll muualla o ees käyny :P )
    -Iipa

    VastaaPoista